• Lasse Emil
  • Urbanees
  • Kevin Angelsø
  • Brothers Marfil
  • Ravi Holst
  • ···
ØKOLOGISK 90'ER-STIL FRA WEEKDAY

GUIDE TIL BERLIN

Berlin er på meget kort tid blevet mit favoritsted, når jeg gerne vil væk fra København for en stund. På ni måneder har jeg været der tre gange, og igennem de seneste ti år er det blevet til utallige ture. Derfor føler jeg også, at jeg har en smule at bidrage med, hvis du gerne vil et smut derned. For mig har mine ture meget handlet om god mad, drinks, shopping og museer. Turistattraktionerne har jeg droppet, og de vilde byture er det heller ikke blevet til. Men her kommer en masse steder, som jeg har været yderst tilfreds med i den tyske storby.

Roamers

Det her sted er helt sikkert skabt med Instagram i tankerne. Det er indrettet således, at man slet ikke kan lade være med at tage billeder derinde. Det er et ret lille sted, som ligger lidt langt væk fra alt, men det er et besøg værd alligevel. Om morgenen kan det være lidt svært at få et bord, men til frokost er det lidt lettere. De serverer en masse former for surdejsbrød med fx laks, æg, bønner, pølse, feta og meget andet. Det kommer på en bakke, der også er fyldt med salat, så det hele ser ret tilfældigt ud. Men det er det ikke, det er et meget udspekuleret forsøg på at ende på din Instagram. Jeg hopper lige i med begge ben, fordi kvaliteten af maden også er i top. Det smager simpelthen bare godt. Desuden har jeg også prøvet deres French toast, og det var som at være i himlen i de to minutter det tog mig at fortære alle tre skiver. Prisniveauet er rimeligt, men man kan kun betale med kontanter.

e3468a73-3846-4c61-916e-8edb703d3172

613950c9-ece8-4a15-8811-241dc3c8fbd5

Anjoy

Jeg faldt over det her sted på Instagram, hvor jeg så deres lækre nudler med and. Og jeg vidste med det samme, at stedet skulle have en chance. Det er jeg glad for, at jeg gav Anjoy. For min veninde og jeg endte med at have en helt fantastisk aften på restauranten. Der var ikke vildt mange mennesker, så bordreservation er ikke nødvendig – i hvert fald ikke i hverdagen. Vi fik en lille vietnamesisk forret, som jeg har glemt, hvad hedder, men den var god. Bagefter fik vi den føromtalte and med nudler. Vi døde begge lidt af glæde, da vi smagte det. Virkelig godt og ikke særlig dyrt. Det eneste, der var lidt mærkeligt, var, at de ligesom havde hængt nudlerne på en pind, så det lignede, at de hang i luften. Det så helt turistet ud, selv om stedet sket ikke havde den vibe. Udover maden fik vi kastet en masse cocktails i hovedet. De var guddommelige. Alt i alt kom vi vist af med lige under 600 kroner – og vi meget mætte og meget fulde.

3298e914-358e-4ae9-818d-0ee3a10a3d35

Panama

Jeg havde fået det her sted anbefalet af en kollega, der kommer rigtig meget i Berlin. Og tak for det! Vi spiste der en tirsdag aften, og vi var heldige at få det sidste bord, de havde. Så bestil bord, hvis du vil være sikker på at opleve denne her restaurant. Stedet ligger i en baggård og er i to etager. Vi sad ovenpå, hvor vi hurtigt fik en god introduktion til stedet af en tjener. Her er det meningen, at man bestiller mange små retter og deler dem med hele bordet. Fair nok. Vi kiggede menukortet igennem og blev hurtigt enige om en række retter, vi gerne ville prøve. Tartaren var helt klart nummer et – og den bestilte vi heldigvis én af hver. Heldigvis, fordi den smagte så fandes godt! Udover det fik vi en form for svampesuppe, ravioli og en lækker dessert med hvid chokolade. Udover det laver de også helt fantastiske cocktails. Prislejet er lidt højere end mange andre steder i Berlin, men ikke noget vanvittigt.

d06ff263-fe2b-4704-97ae-b2486684b5b1

f8b3d10e-4a04-4ee9-82de-a94adbbcb0f1

265d167c-528b-4c5b-9b41-427fab0787e1

Andreas Murkudis

Hvis du ikke ved, hvad du skal bruge din opsparing på, så er her et bud: Besøg butikken Andreas Murkudis. Det er en butik med en masse hypede og dyre mærker, som du ikke rigtig kan finde herhjemme i Danmark. Fx har det de japanske streetwear brand Ader Error, som er rigtig cool. Derudover har de Dries Van Noten, Mykita og mange flere mærker – også inden for interiør og beauty. Selve butikken er stor og flot, så man sket ikke har lyst til at forlade den igen. Den ligger tæt på restauranten Panama, så besøg den evt. i forbindelse med, at du er der.

98454618-ec12-4c92-b542-313105f24929

81efbfc7-4601-430d-bd93-9c70cc3f3b5f

House of Small Wonder

På denne café har de også skruet helt op for Instagram-potentialet. Men heldigvis er det igen et sted, der gerne må gøre det, fordi kvaliteten følger med. Det er ubestridt det sted, jeg har spist morgenmad flest gange i Berlin. Når man kommer ind bliver man mødt af en vindeltrappe og et rum fyldt med planter. Hvis der er lang kø til et bord, er det her, man venter. Ovenpå ligger selve caféen, som også er hyggeligt indrettet. Deres specialitet her er, at de laver deres French toast og croque madame med croissanter. Det er lækkert på et helt nyt niveau. Derudover har de også lækker yoghurt med granola og forskellige sandwicher. Jeg kan ikke anbefale stedet nok. Og så har de en søster-café i New York. Den må jeg prøve, når jeg skal til New York i april. Eneste minus ved dette sted er den lange ventetid i weekenderne.

d10a32db-8044-4553-8469-b27893ad5c9f

381e569e-61d5-420d-a28c-71eb3e44be7e

König Galerie

I efteråret besøgte jeg dette galleri, som har nogle helt fantastiske lokaler. Kunsten kan jeg egentlig ikke så godt huske, og den er sikkert også blevet skiftet ud siden. Men lokalerne er et besøg værd i sig selv. Der er rigtig, rigtig højst il loftet, det helt rigtige lysindfald på de store grå betonvægge, og så var der næsten ingen andre mennesker, da jeg besøgte stedet.

img_5791

Soda Books

Det her sted er til dig, der elsker bøger og magasiner. Jeg kan bruge flere timer i sådan nogle butikker, når jeg er ude at rejse. I denne her butik har de magasiner og bøger inden for mange forskellige kategorier. Det er både mode, arkitektur, mad, planter og meget mere. De havde ikke rigtig noget imod, at man kiggede godt og grundigt i magasinerne.

ce1ef2bc-c1ec-495e-9b2a-83facab1f7d4

Long March Canteen

Hvis du er til kinesisk mad, skal du besøge dette sted. De har alt, hvad hjertet begærer af kinesiske specialiteter. Vi bestilte en menu, hvor vi gik lidt af det hele. Synes, det kan være svært at overskue, hvad man skal vælge, så menuen var en god løsning. Her får man prøvet lidt af det hele, og selv om jeg var der i efteråret, husker jeg det stadig som et sublimt måltid. Især deres dumplings må du ikke misse. Overkommelige priser, men husker stedet som rimelig fyldt, så det er en god idé med bordreservation.

a38140b6-5061-4e71-98b9-53e5f11b3c2e

Voo Store

Mange af jer kender nok allerede til Vor Store, fordi det er en hypet butik. Med god grund. Den ligger i en baggård, hvor man ikke lige forventer at kunne finde den seneste kollektion fra Prada. Men det kan man altså. De har ALLE de fede mærker. Ami, Trés Bien, Raf Simons, Loewe, JW Anderson og mange, mange flere. Desuden er der også en lille café, hvis du gerne vil blive der i længere tid. Det er i hvert fald et fedt sted at spotte cool mennesker.

6ccabc41-5319-492f-b181-eb6eda280954

Distrikt Coffee

Det her sted skiller sig ikke helt så meget ud, som de andre steder, jeg har spist morgenmad i Berlin. Men det er stadig værd at nævne. De laver gode croissanter, juice og acai-bowls. Der var ingen ventetid på borde, og så var omgivelserne stille og rolige – ikke lige så pyntede, som mange af de andre steder, jeg har været. Helt klart et sted, jeg vil komme igen.

7df94f5b-268c-4eb4-b24c-b822fdc106d8

Neue Odessa Bar

Det her bliver en kort gennemgang, for jeg kan ikke huske helt vildt meget fra denne her bar. Jeg husker bare, at der var god stemning, høj musik og rigtig gode drinks og cocktails. Vi anede ikke helt, hvad vi skulle vælge, så vi fortalte bartenderen, at vi var på jagt efter noget sødt. Det blev til en fræk lille drink, der på én gang var sød, men også fyldt med basilikum. Den var god!

KW Institute for Contemporary Art

Jeg synes altid, det er nice at gå på museum, når man er i andre storbyer. Og her var KW altså ikke en skuffelse. Tjek selvfølgelig altid, hvilken udstilling der er aktuel. Stedet i sig selv et et besøg værd med de mange smukke rum. Jeg fik i hvert fald taget et par gode billeder af mig selv på stedet, fordi lyset og omgivelserne var så gode. Måske gik jeg lidt over stregen, da jeg ligefrem satte mig på kunsten, men altså.. det var lavet af mursten, så det kunne holde til det, ikke?

a1ef74af-9165-407e-a100-943e37e305be1b3ea64b-9821-4188-a2a4-ced4b41678a7

Father Carpenter Coffee Brewers

Hvis du er på udkig efter en god kop kaffe og en croissant (som jeg har spist rigeligt af under mine ture til Berlin), kan jeg anbefale det her sted. Betjeningen er god, stedet er flot, stemningen er fin. Det ligger, som mange af de andre gode steder, jeg har anbefalet, i en baggård. Berlinerne kan altså et eller andet med de gårde der. Desuden ligger caféen i et nice område, hvor der også er mange gode butikker.

0ac3f52f-9d62-44bd-b3a6-140fdf3a3bfe

Kindl – Centre for Contemporary Art

Den sidste ting på min lange sidste er endnu et museum, som hedder Kindl. Desværre var deres hovedudstilling netop lukket, og de var ved at gøre klar til den næste, men de havde stadig én udstilling, som man kunne komme ind og så gratis. I et stort, flot lokale var der en slags silo lavet af persienner. Det lyder lidt mærkeligt, og det var det egentligt også. Desuden havde stedet en virkelig smuk café, som tidligere har været et bryggeri, hvor de har beholdt de store kedler i kobber, som man sidder imellem.

ac2c1508-6c78-4d02-97f8-4127ae8ea883

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ØKOLOGISK 90'ER-STIL FRA WEEKDAY