• Lasse Emil
  • Kevin Angelsø
  • Ravi Holst
  • ···
CHAMPION x WEEKDAY

MODEUGEN: MARTIN ASBJØRN ER STADIG MIN FAVORIT

martin_asbjoern_aw18-0011Endnu en modeuge er overstået, og det er tid til at gøre status over alle de indtryk, jeg har fået i løbet af ugen. Jeg lægger ud med designeren Martin Asbjørn, som efter min mening havde det bedste modeshow under Copenhagen Fashion Week. Det er trejde gang, at jeg overværer et af hans show, og det her var absolut det bedste. Som altid afholdt han sit show på CIFF SHOWSCENE ved Bella Centret. Det er ikke en af mine favoritlokationer, da det hurtigt bliver et upersonligt sted at holde et show. Det synes jeg også, at Martin Asbjørns shows har båret bræg af de seneste to sæsoner, men denne gang var det heldigvis en noget anden oplevelse. I stedet for at bruge hele rummet, havde han lavet et meget mindre og kvadratisk space med en lysinstallation i midten, som modellerne kræsede om, når de kom ud på catwalken. Der var dj-pult og god stemning, allerede da man ankom – og som jeg hørte flere sige, så havde man lyst til at blive der og være med til festen. Og her synes jeg virkelig, at han ramte rigtigt. Det er et show. Det skal være en oplevelse, når man får præsenteret den nye kollektion. Ellers kunne man lige så godt sidde hjemme i stuen og kigge på billederne efterfølgende. Showværdien var altså helt i top, men det er selvfølgelig kun fedt, hvis tøjet også kan følge med. Det kan det hos Martin Asbjørn. Under titlen ‘Teenage Dirtbag’ fremviste han en kollektion med referencer til et teenageliv, jeg gerne vil være en del af. Stylingen var på mange måder rå og punket, og jeg fik fornemmelsen af, at modellerne var en type teenager, jeg kunne havde mødt på Strøget i København i 80’erne. Det var især de seje sko, som han havde lavet med Dr. Martens, der gav mig den følelse. Udover det inkorporerede han også en af de helt store tendenser netop nu: Workwear. Mange af de forskellige outfits bar præg af uniformer med lommer på siderne af bukserne, som sagtens kunne have gemt på en tommestok eller en hammer. Farven rød havde han især taget til sig, og omend det var lidt forudsigeligt, fordi rød nu har været fremme i et par sæsoner, fungerede det godt med de andre farver, som var mere nedtonede. Især når han blandede rød med sand gav blev jeg begejstret. Silhuetterne var løse og oversized, som de også var til hans seneste show i sommer, men han er heller ikke bange for at smide et par stramme læderbukser med i mikset, hvilket er lidt dejligt, når alt efterhånden skal sidde løst på de tynde herremodeller. Alt i alt var der nok ikke mange af de her looks, jeg kunne se mig selv i fra top til tå, da det ikke er min personlige stil, men der er så mange elementer, som skiller sig ud. Fx den røde fløjlsjakke, de sandfarvede kassebukser og de store frakker, som jeg sagtens kunne se mig selv i næste efterår. For mig er Martin Asbjørn hele turen til Amager værd, men næste modeuge gad jeg godt se ham vise sine flotte designs et andet sted.

Se hele kollektionen her:

martin_asbjoern_aw18-0021

martin_asbjoern_aw18-0020

martin_asbjoern_aw18-0019

martin_asbjoern_aw18-0018

martin_asbjoern_aw18-0017

martin_asbjoern_aw18-0016

martin_asbjoern_aw18-0015

martin_asbjoern_aw18-0014

martin_asbjoern_aw18-0013

martin_asbjoern_aw18-0012

martin_asbjoern_aw18-0010

martin_asbjoern_aw18-0009

martin_asbjoern_aw18-0008

martin_asbjoern_aw18-0007

martin_asbjoern_aw18-0006

martin_asbjoern_aw18-0005

martin_asbjoern_aw18-0004

martin_asbjoern_aw18-0003

martin_asbjoern_aw18-0002

martin_asbjoern_aw18-0001

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHAMPION x WEEKDAY