• Lasse Emil
  • Urbanees
  • Kevin Angelsø
  • Brothers Marfil
  • Ravi Holst
  • ···
Verdens første park under jorden

Her er tre steder, du skal feste i Williamsburg

Processed with VSCO with f2 preset

Det er så sjovt at gå i byen i New York, at man er nødt til at sætte en aften (og næste dag) af til det, selv om man måske kun er på ferie her i en uge. Der er mange flere barer at vælge imellem, og det er meget lettere at komme i snak med folk.

Jeg har lagt mærke til, at newyorkerne sjældent bliver det samme sted hele aftenen. De immigrerer til den næste bar, når de har fået en drink og en svingom. Derfor er det også meget rart at kende et par gode barer, så her kommer tre anbefalinger.

UNION POOL, 484 Union Ave

Denne bar/klub er tæt på at indtage førstepladsen som mit yndlingssted i hele New York. Jeg har været her adskillige gange nu, og det er lige sjovt hver eneste gang. I weekenden er der altid kø foran stedet, men det er ikke en Sunday-kø, der tager flere timer. Alle kommer ind, og det går ret tjept. Så lad dig ikke skræmme. Når man kommer ind er der selve baren og et dansegulv, hvor de spiller klassiske popsange og lidt salsa en gang imellem. Det fungerer. Den vigtigste feature i dette rum er selvfølgelig deres photo booth. Det er essentielt med minder fra aftenen! Går man videre er der et udendørsområde, hvor festen er mindst lige så intens som indenfor. Udenfor er der både en bar og en taco truck, hvor man kan forsyne sig med mad. Går man igennem gården er der et sidste rum, som er det bedste. Det er stort set bare et stort dansegulv, hvor dj’en står på en scene bagerst i lokalet. Og folk går helt amok. Det er lige så smukt, som det er svedigt. Denne weekend havde dj’en en forkærlighed for hiphop, mens det sidste weekend var elektronisk musik. Jeg kan ikke huske priserne på alkoholen (hvilket jeg gerne vil give, ja, alkoholen skylden for), men mit kontoudtog fortæller mig umiddelbart, at det er fair priser for en god og meget stærk G&T.

FREEHOLD, 45 S 3rd St

Det eneste sted, der kæmper om en førsteplads med Union Pool, er Freehold. På mange måder minder stedet om Union Pool, men det er bare ikke helt lige så hipt. Klientellet er også lidt mere popsmarte typer, men det er vi jo vant til fra cirka alle barer og klubber i København, ikke? Musikken er mest sort (Praise the Lord!), men der er også sneget sig en Abba-sang ind, husker jeg fra min brandert den anden dag. Det er selvfølgelig ikke okay, men hvad kan man gøre? I weekenden er der altid mega proppet, men igen tager det ikke lang tid at komme igennem køen. Indenfor danser gæsterne som vilde dyr på både borde og stole (det er lidt min fornemmelse, at det rent faktisk er tilladt, eftersom det altid sker), og så er der også et område med photo booth og spillemaskiner. De har et kæmpe(!!!) udendørsområde med bar, hvor man kan svede af, når man har rørt jorden med sin numse lidt for mange gange under en 50 Cent-sang. Så vidt jeg kan se (ja, det er igen mit kontoudtog, der er beviset), så er stedet lidt dyrere end på Union Pool.

KINFOLK 90, 90 Wythe Ave.

Jeg vidste ikke, at de seje typer bag magasinet Kinfolk både har en tøjbutik og en bar, men det blev jeg meget klogere på i aftes, hvor jeg besøgte deres bar Kinfolk 90. Det var sjovt! Baren er fedt indrettet, festen var allerede i fuld gang omkring midnat, og bartenderne gik klædt i matchende Hawaii-skjorter (der er noget cheerleader-effekt over det på den frække måde, ikke?). Det kostede fem dollars at komme ind i går, fordi der var en speciel dj på. Det var en fin pris, for der var virkelig god musik derinde. Jeg husker mest et fedt remix af ‘Drunk in Love’ med Beyoncé, men det var slet ikke kun mainstream musik, der blev spillet. Priserne er højere end de to andre steder, men de laver også bedre drinks. De koster 13 dollars stykket (plus drikkepenge selvfølgelig), men du kan få ‘The Kit’ til otte dollars. Det er en øl og et tequilashot. Meget populært herovre, og grunden til at jeg har kvalme i dag.

Tre gode råd til byturen

  • Husk altid ID. Kørekort er fint, men hvis du ikke har det, så tag dit pas med. Du kommer ikke ind uden billed-ID. Hav det gerne klart, inden du går hen til dørmanden. De er ikke altid så søde og tålmodige, som man kunne tænke sig.
  • Køb en Four Loko mellem de forskellige barer. Four Loko er det, de unge drikker i New York, når de gerne vil være tæskestive hurtigt. Det er basically bare en lemonade (kan fås med andre smage end citron) med 12 procent alkohol i. En kæmpe dåse (må nærmest være en halv liter) koster kun to dollars. Man må ikke drikke på gaden i New York, men man kan jo godt blive tørstig, når man går fra den ene dyre bar til den anden. Jeg plejer på at købe et juicekrus med isterninger i til en dollar i en corner store, hvor jeg hælder alkoholen i. Ved ikke, om det hjælper, men indtil videre har jeg ikke fået bøder. (7, 9, 13)
  • Sig altid ja til shots. Jeg ved ikke, om det bare er mig (det går jeg stærkt ud fra, at det ikke er), men jeg bliver altid tilbudt shots af fremmede mennesker i byen herovre. Altså ikke af sådan nogle klamme typer, men af helt almindelige mennesker jeg har stået og smalltalket med i et par minutter. Lige pludselig er de sådan: ‘Let’s do some shots!!’ Og jeg er sådan: ‘Fuck yes!’ Så bare sig ja. Det værste, der kan ske, er, at du brækker dig i lårtykke stråler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens første park under jorden